Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Bumbu Bali Lima

Gebakken makreel in een pittige saus


Ingrediënten:

- 750 gr. makreel
- 2 cm. kunyit
- sap van een halve citroen
- 2 eetlepels olie
- 1 serehstengel
- 375 ml. water
- 3 eetlepels ketjap manis
- suiker

Bumbu:

- halve theelepel zout
- 4 rode lomboks
- 10 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 5 kemirienoten
- 1 schijfje djahe

Bereiding:

Rasp de kunyit. Maak de vis schoon en snijd hem in stukken. Voeg het citroensap en kunyit toe en laat de vis hierin marineren. Verhit de olie, bak hierin de vis goudbruin en neem het uit de pan. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan goudbruin. Maak de kemirienoten samen met de lomboks, sjalotjes, knoflook en djahe fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Bak deze pasta in 2 eetlepels olie en voeg de serehstengel, water en ketjap toe. Maak de saus op smaak met suiker. Laat dit even koken en voeg daarna de gebakken vis toe. Laat dit heel even op een klein vuur sudderen tot de saus is ingedikt.

Ikan Bumbu Bali Lima