De nieuwste recepten
Basisrecepten
Rempah Tiga
Bijgerechten
Tahu Takwa
Ayam Indonesia Dua
Gulai Kambing Lima
Ikan Goreng Saus Lemon
Ayam Kremes Dua
Koffiesnacks
Lapis Beras
Kue Djahe
Klepon Tiga
Tv snacks
Kue Kering Loempia
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Bumbu Bawang
Pittige makreel van de barbecue
Ingrediënten:
- 1 makreel
- asem
- 4 sjalotten
- 4 uien
- 10 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel laos
- 1 eetlepel dikke santen
- suiker
- zout
- bananenblad
Bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf hem in met asem en eventueel zout naar smaak. Snipper de uien en snijd de lomboks in dunne schuine ringen. Maak de uien, lomboks, trassi en laos fijn in de vijzel. Doe alles in een ruime kom of schaal en voeg er asem, suiker en santen aan toe. Wentel de vis door de bumbu, wikkel het dan in de bananenblad en schep de bumbu op de vis. Stoom de vis gaar in de stomer en rooster het dan ca. 3 min. op de barbecue.
download