Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Bungkus

Gestoomde scholfilets gewikkeld in paksoi


Ingrediënten:

- 12 scholfilets
- 12 paksoibladeren
- 100 gr. wortels
- 3 schijfjes djahe
- 4 lente-uien
- 2 eetlepels olie
- 4 theelepels sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- zout

Bereiding:

Rasp de djahe. Snijd de wortels in luciferdunne repen en de lente-uien in ringen. Dompel de wortel 1 min. onder in kokend water en laat het uitlekken. Breng in een stoompan 5 cm. water aan de kook. Wrijf de vis met wat zout in. Leg de paksoi erop, rol de vis hier in op en zet ze met prikkers vast. Stoom de rolletjes op hun zijkant in een stoommandje boven kokend water in ca. 8 min. gaar. Bestrooi de rolletjes met djahe, lente-ui en wortel. Verwarm de oliesoorten samen. Geef de sojasaus en hete olie bij de vis.

Ikan Bungkus