Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ikan Bungkus
Gestoomde scholfilets gewikkeld in paksoi
Ingrediënten:
- 12 scholfilets
- 12 paksoibladeren
- 100 gr. wortels
- 3 schijfjes djahe
- 4 lente-uien
- 2 eetlepels olie
- 4 theelepels sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- zout
Bereiding:
Rasp de djahe. Snijd de wortels in luciferdunne repen en de lente-uien in ringen. Dompel de wortel 1 min. onder in kokend water en laat het uitlekken. Breng in een stoompan 5 cm. water aan de kook. Wrijf de vis met wat zout in. Leg de paksoi erop, rol de vis hier in op en zet ze met prikkers vast. Stoom de rolletjes op hun zijkant in een stoommandje boven kokend water in ca. 8 min. gaar. Bestrooi de rolletjes met djahe, lente-ui en wortel. Verwarm de oliesoorten samen. Geef de sojasaus en hete olie bij de vis.
Ikan Bungkus