De nieuwste recepten
Basisgerechten
Mie Goreng Dua
Bijgerechten
Opor Ayam Panggang
Gado-Gado Lima
Gulai Nangka
Ayam Bakar Smoor
Tempeh Cabe Hijau Taoco
Sotong Bakar Percik
Sambal Kukus Terong
Tahu Goreng Bumbu Kuning Dua
Tv snacks
Tempeh Goreng Panir
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Cakalang Bakar
Tonijn van de barbecue, gestoofd in een zeer pittige saus
Ingrediënten:
- 500 gr. tonijn
- 1 eetlepel limoensap
- 9 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 9 rawits
- 5 dl. dikke santen
- 1 serehstengel
- zout
Bumbu:
- 5 cm. kunyit
- 5 kruidnagels
- halve theelepel nootmuskaat
Bereiding:
Meng het limoensap met wat zout en marineer de vis hierin voor ca. 40 min. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn. Snijd de sjalotten, knoflook, lomboks en de rawits fijn en kneus de sereh. Rooster de vis op de barbecue voor 15 min. Verhit in een wok de santen met de overige ingredienten. Als het kookt dan de vis nog voor 3 min. zachtjes mee laten stoven.
download