Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Asinan Jakarta
Bebotok Udang
Karedok Dua
Kue Bugis Djawa
Sayur Udang Tahu Hijau
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ikan Cakalang Bakar
Tonijn van de barbecue, gestoofd in een zeer pittige saus
Ingrediënten:
- 500 gr. tonijn
- 1 eetlepel limoensap
- 9 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 9 rawits
- 5 dl. dikke santen
- 1 serehstengel
- zout
Bumbu:
- 5 cm. kunyit
- 5 kruidnagels
- halve theelepel nootmuskaat
Bereiding:
Meng het limoensap met wat zout en marineer de vis hierin voor ca. 40 min. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn. Snijd de sjalotten, knoflook, lomboks en de rawits fijn en kneus de sereh. Rooster de vis op de barbecue voor 15 min. Verhit in een wok de santen met de overige ingredienten. Als het kookt dan de vis nog voor 3 min. zachtjes mee laten stoven.
Ikan Cakalang Bakar