Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ikan Cuka
Gebakken red snapper in pittige kruiden
Ingrediënten:
- 750 gr. red snapper
- 7 sjalotten
- 7 rode lomboks
- 3 schijfjes djahe
- 2 schijfjes laos
- 3 daun salam
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel nootmuskaat
- 3 kruidnagels
- 3 eetlepels azijn
- zout
- olie
Bereiding:
Maak de vissen schoon. Pel de sjalotjes en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de lomboks fijn. Schil en kneus de djahe en laos. Verhit olie in een wok en frituur hierin de vissen in ca. 10 min. goudbruin. Schep de vissen eruit en giet de olie op 3 eetlepels na uit de wok. Fruit hierin de sjalotjes ca. 3 min., voeg de rest van de kruiden en de azijn toe, roerbak alles ca. 2 min. en voeg zout naar smaak toe. Roerbak de gebakken vis nog ca. 3 min. in de kruiden.
Ikan Cuka