Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Cuka

Gebakken red snapper in pittige kruiden


Ingrediënten:

- 750 gr. red snapper
- 7 sjalotten
- 7 rode lomboks
- 3 schijfjes djahe
- 2 schijfjes laos
- 3 daun salam
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel nootmuskaat
- 3 kruidnagels
- 3 eetlepels azijn
- zout
- olie

Bereiding:

Maak de vissen schoon. Pel de sjalotjes en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de lomboks fijn. Schil en kneus de djahe en laos. Verhit olie in een wok en frituur hierin de vissen in ca. 10 min. goudbruin. Schep de vissen eruit en giet de olie op 3 eetlepels na uit de wok. Fruit hierin de sjalotjes ca. 3 min., voeg de rest van de kruiden en de azijn toe, roerbak alles ca. 2 min. en voeg zout naar smaak toe. Roerbak de gebakken vis nog ca. 3 min. in de kruiden.

Ikan Cuka