Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Djeruk Tomat

Gestoofde kabeljauwfilet met tomaten


Ingrediënten:

- 4 moten kabeljauw
- 2 rode lomboks
- 3 sjalotten
- 2 tomaten
- 2 sjalotten
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel zout
- 1 dl. heet water
- sap van 1 citroen
- mespunt suiker
- boter
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Bak de kabeljauw 2 min. in een koekenpan met weinig boter. Als de vis bijna gaar is, wikkel deze even in folie om het warm te houden. Ontpit de lomboks en snijd de sjalotjes fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukken. Fruit de sjalotjes, de lomboks en de djahe in de olie. Voeg de tomaten met het citroensap, het zout en het water bij het mengsel en laat alles 3 min. koken. Schep vervolgens voorzichtig de gebakken vis met de sjalotjes en de suiker in de pan en laat het geheel met de deksel op de pan nog 5 min. sudderen op laag vuur.

Ikan Djeruk Tomat