Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Apam Indon

Gestoomde cake in 3 kleuren

Apam Indon | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 300 gr. patentbloem
- 300 gr. suiker
- 250 ml. santen
- 5 eieren
- 1 theelepel creme of tartar
- 1 theelepel bakpoeder
- halve theelepel vanille-essence
- 3 verschillende kleurstoffen
- zout

Bereiding:

Bekleed een vorm met bakpapier. Zeef de bloem met het bakpoeder. Vermeng het zout met de santen. Klop de eieren met de creme of tartar schuimig en licht van kleur. Doe daar de suiker beetje bij beetje bij samen met de kokosmelk en roer het goed door. Meng dan de bloem door de eieren. Verdeel het beslag in drieën en geef elk deel zijn eigen kleur. Schenk één kleur in de vorm en stoom 10 min. tot de bovenkant niet meer vloeibaar is. Doe dit ook met de tweede laag en als de derde laag in de vorm gaat, stoom dan nog 25 tot 30 min. tot de cake gaar is.

Apam Indon