Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Ketjap

Kabeljauw in een heerlijke ketjapsaus

Ikan Ketjap | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kg. kabeljauw
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 rode lomboks
- 1 eetlepel citroensap
- halve theelepel laos
- 2 daun salam
- 1 theelepel sereh
- 2 eetlepels olie
- rasp van een halve citroen
- 2,5 dl. water

Bereiding:

Snijd de lomboks, ui en de knoflook fijn. Snijd de visfilet in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin voortdurend omscheppend de ui, knoflook, lomboks, laos, sereh, citroenrasp en wat zout. Voeg de blokjes vis toe en roerbak ze voorzichtig ca. 3 min. Voeg de ketjap en het citroensap toe en roerbak alles nog ca. 2 min. Schenk het water in de pan, voeg de salam toe en breng het geheel aan de kook. Doe het vuur zacht, leg de deksel op de pan en laat het gerecht ca. 5 min. zachtjes stoven. Verwijder de daun salam voor het serveren.

Ikan Ketjap