Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Ketjap Manis

Kabeljauw gestoofd in een zoete ketjapsaus

Ikan Ketjap Manis | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Roy Berkholst


Ingrediënten:

- 500 gr. kabeljauw
- 6 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel laos
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel djahe
- 1 eetlepel sambal manis
- peper
- zout
- olie

Bereiding:

Pers de knoflook. Bak de kabeljauw in een beetje olie gaar. Leg de vis even apart op een bord of schaal. Maak een bumbu van de knoflook, djahe, laos, peper, zout en de sambal. Fruit de bumbu in een beetje olie en voeg daarna de ketjap toe en zet het vuur op de laagste stand. Meng de saus goed door. Voeg de vis toe en laat alles voor ca. 10 min. zachtjes sudderen.

Ikan Ketjap Manis