Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ikan Ketjap Pedis
Makreel overgoten met pikante, zoete ketjap
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor
Ingrediënten:
- 1 gestoomde makreel
- 1 ui
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 dl. ketjap a
- sap van 1 citroen
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel bruine suiker
- zout
Bereiding:
Snipper de ui fijn. Meng in een steelpan alle ingredienten door elkaar, behalve de vis en roer het geheel op zacht vuur tot de suiker is opgelost. Haal het van het vuur en laat de saus een uur staan tot de ui zacht is geworden. Verwarm de saus een paar min. en verwarm de vis. Giet de saus over de vis en serveer warm.
Ikan Ketjap Pedis