Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Ketjap Pedis

Makreel overgoten met pikante, zoete ketjap

Ikan Ketjap Pedis | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor


Ingrediënten:

- 1 gestoomde makreel
- 1 ui
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 dl. ketjap a
- sap van 1 citroen
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel bruine suiker
- zout

Bereiding:

Snipper de ui fijn. Meng in een steelpan alle ingredienten door elkaar, behalve de vis en roer het geheel op zacht vuur tot de suiker is opgelost. Haal het van het vuur en laat de saus een uur staan tot de ui zacht is geworden. Verwarm de saus een paar min. en verwarm de vis. Giet de saus over de vis en serveer warm.

Ikan Ketjap Pedis