Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Kukus

Gestoomde vis en speklapjes met gember


Ingrediënten:

- 500 gr. tong
- 1 speklap
- 3 schijfjes djahe
- 1 eetlepel olie
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 2 gedroogde shiitakes
- 1 theelepel suiker
- 1 lente-ui
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel maïzena

Bereiding:

Hak de helft van de djahe fijn, marineer de vis 10 min. met het zout en de fijngehakte djahe en leg de vis op een hittebestendige schaal. Week de shiitakes 30 min. in water en verwijder de steeltjes. Snijd de shiitakes, speklap, lente-ui en de rest van de djahe in dunne reepjes. Marineer de reepjes speklap, paddenstoelen en djahe met 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel maïzena.

Plaats een stoomrek in een wok en breng water tot 1 cm. onder het rek aan de kook. Leg de reepjes speklap, djahe en paddenstoel op de vis. Giet er 3 eetlepels sojasaus en de suiker over. Zet de schaal op het stoomrek, sluit de wok af en stoom de vis 7 tot 10 min. op hoog vuur. Verhit 1 eetlepel olie en sesamolie in een pan, breng dit aan de kook en giet het over de gestoomde vis. Garneer de vis met de lente-ui.

Ikan Kukus