Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Kuning Santen

Schelvisfilets in gekruide, gele kokosmelk

Ikan Kuning Santen | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Sonja van Belkum-Ruegg


Ingrediënten:

- 500 gr. schelvisfilets
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- 50 gr. santen
- snufje djinten
- trassi
- zout
- 2 eetlepels boter

Bereiding:

Wrijf de ketumbar fijn in de vijzel. Snijd de knoflook zeer fijn en fruit het met de kunyit, djinten, trassi, ketumbar en zout in de boter niet te bruin. Voeg de schelvisfilets toe en bak deze aan beide zijden bruin op een niet te hoog vuur. Los de asem en santen op in 1 dl. water en schenk dit bij de vis. Laat het geheel inkoken tot de olie uit de santen komt. De vis mag niet uit elkaar vallen.

Ikan Kuning Santen