Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Lele

Meerval met kruidig botersausje


Ingrediënten:

- 500 gr. meerval
- 3 schijfjes djahe
- 3 uien
- 2 theelepels suiker
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel ve-tsin
- 1,5 eetlepel ketjap manis
- 1,5 dl. water
- 150 gr. margarine
- maizena
- zout

Bereiding:

Snijd de vis in moten en bak die in margarine heel lichtbruin. Haal de vis uit de pan. Kneus de djahe. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn en fruit deze met de djahe, suiker, ve-tsin en zout glazig. Leg de vis terug, voeg water en ketjap toe en laat het geheel ca. 10 min. smoren. Bind daarna de saus met een beetje maizena. Verwijder voor het opdienen de djahe.

Ikan Lele