Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Acar Bit
Bakwan
Kari Kambing
Kari Rajungan
Rendang Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ikan Lele
Meerval met kruidig botersausje
Ingrediënten:
- 500 gr. meerval
- 3 schijfjes djahe
- 3 uien
- 2 theelepels suiker
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel ve-tsin
- 1,5 eetlepel ketjap manis
- 1,5 dl. water
- 150 gr. margarine
- maizena
- zout
Bereiding:
Snijd de vis in moten en bak die in margarine heel lichtbruin. Haal de vis uit de pan. Kneus de djahe. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn en fruit deze met de djahe, suiker, ve-tsin en zout glazig. Leg de vis terug, voeg water en ketjap toe en laat het geheel ca. 10 min. smoren. Bind daarna de saus met een beetje maizena. Verwijder voor het opdienen de djahe.
Ikan Lele