Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Mas Bakar

Karper van de grill met een ketjapsaus


Ingrediënten:

- 750 gr. karper
- 2 rode lomboks
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- ketjap manis
- zout
- witte peper
- citroensap
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Maak de vissen schoon. Snijd de ui en de knoflook fijn. Was de lomboks en snijd ze in smalle ringetjes. Meng de olie, knoflook, zout, peper en het citroensap goed door elkaar en wrijf hier de vis mee in. Rooster de vis onder de voorverwarmde ovengril in ca. 7 min. lichtbruin en gaar. Halverwege de griltijd de vissen keren. Bestrijk de vis tijdens het grillen af en toe met wat ketjap aangelengd met water. Roer in een kommetje de lomboks, 3 eetlepels ketjap, ui en wat citroensap door elkaar. Geef deze saus bij de vis.

Ikan Mas Bakar