Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ikan Mas Bakar
Karper van de grill met een ketjapsaus
Ingrediënten:
- 750 gr. karper
- 2 rode lomboks
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- ketjap manis
- zout
- witte peper
- citroensap
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Maak de vissen schoon. Snijd de ui en de knoflook fijn. Was de lomboks en snijd ze in smalle ringetjes. Meng de olie, knoflook, zout, peper en het citroensap goed door elkaar en wrijf hier de vis mee in. Rooster de vis onder de voorverwarmde ovengril in ca. 7 min. lichtbruin en gaar. Halverwege de griltijd de vissen keren. Bestrijk de vis tijdens het grillen af en toe met wat ketjap aangelengd met water. Roer in een kommetje de lomboks, 3 eetlepels ketjap, ui en wat citroensap door elkaar. Geef deze saus bij de vis.
Ikan Mas Bakar