Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Mentega

Krokante red snapper met een kruidige botersaus


Ingrediënten:

- 300 gr. red snapper
- 4 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 rode ui
- 1 ei
- 100 gr. roomboter
- 3,5 dl. ketjap manis
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- scheut witte wijn
- peterselie
- olie
- peper
- zout

Bereiding:

Snijd de knoflook, lombok en ui fijn. De vis afspoelen met water en droogdeppen met keukenpapier. Kluts het ei. Zout en peper op de vis strooien, daarna de vis insmeren met het losgeklopte ei en bestrooien met aardappelzetmeel. De vis in een ruime hoeveelheid hete olie ca. 6 min. frituren tot het krokant is. Laat de vis uitlekken.

In een wok de boter smelten en fruit de ui, knoflook en lombok ca. 3 min. hier in. Dan het vuur laag zetten en de ketjap erbij doen. Als de ketjap kookt, een scheutje witte wijn toevoegen. Aardappelzetmeel mengen met koud water en de saus hiermee langzaam een beetje binden. De vis op een voorverwarmde schaal leggen en de saus erover heen scheppen.

Ikan Mentega