Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Panggang Dua

Geroosterde vispakketjes van de bbq


Ingrediënten:

- 750 gr. kabeljauwfilet
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 eetlepel ketjap
- partjes citroen
- 1 eetlepel olie
- asem
- zout

Bereiding:

Snipper de uien. Maak de vis schoon en snijd hem in vieren. Maak een papje van de asem, wat zout en 1 lepel warm water, zeef het en wrijf hiermee de vis in. Laat de marinade een uurtje intrekken. Wrijf uien, knoflook en sambal tot een pasta en meng dit met ketjap en olie. Droog de vis af met keukenpapier en smeer hem in met het kruidenmengsel.

Knip aluminiumfolie in stukken, enkele cm. breder en langer dan de stukken kabeljauw. Smeer de folie aan de binnenkant in met een beetje olie. Leg hierop de vis met het kruidenmengsel in het midden van de ene helft, sla de andere helft eroverheen en vouw de 3 open zijden enkele malen om en om naar binnen. Rooster de vispakjes onder een gril of op een houtskoolvuurtje aan beide zijden tot ze gaar zijn in ca. 20 à 30 min. Dien ze op met partjes citroen.

Ikan Panggang Dua