Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Pindang Ketjap

Gestoofde kabeljauw in een kruidig ketjapsausje


Ingrediënten:

- 500 gr. kabeljauwfilet
- 3 rode lomboks
- 2 uien
- 7 dl. water
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel asem
- 3 eetlepels ketjap manis

Bumbu:

- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 1 schijfje laos
- 2 theelepels kunyit
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel bruine suiker
- zout

Bereiding:

Maak de vis schoon en snijd het in moten. Snijd de lomboks in de lengte doormidden. Snijd de uien en knoflook fijn. Zet ondertussen het water in een wok op het vuur, voeg de bumbu en de knoflook toe. Breng het water zachtjes aan de kook. Voeg dan pas de lomboks en de uien toe. Laat het geheel 10 min. zachtjes koken. Leg nu de vismoten in de wok en voeg de asem, ketjap en zout naar smaak toe. Laat het geheel 15 min. stoven. Verwijder voor het opdienen de blaadjes, de serehstengel en de laos.

Ikan Pindang Ketjap