Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Semarang

Red snapper van de barbecue


Ingrediënten:

- 2 red snappers
- 2,5 dl. water
- 1 eetlepel zout
- 5 dl. dunne santen
- 2 theelepels asem
- 1 eetlepel gula djawa

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 6 rawits
- 3 schijfjes djahe
- 5 cm. kunyit
- 3 schijfjes laos
- 1 serehstengel
- 1 theelepel ketumbar

Bereiding:

Maak de vissen schoon en snijd deze in stukken. Meng het water met het zout en leg daar de stukken vis in voor 30 min. en laat ze daarna goed uitlekken. Snijd vervolgens de ingredienten voor de bumbu fijn en maal dit in de vijzel tot een pasta. Meng de bumbu met de santen, de asem en de gula djawa en kook dit zachtjes tot een dikke saus. Voeg de vis bij de saus en meng alles goed door elkaar. Rooster vervolgens de vis gaar en bruin boven een houtskoolvuurtje.

Ikan Semarang