Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ikan Semarang
Red snapper van de barbecue
Ingrediënten:
- 2 red snappers
- 2,5 dl. water
- 1 eetlepel zout
- 5 dl. dunne santen
- 2 theelepels asem
- 1 eetlepel gula djawa
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 6 rawits
- 3 schijfjes djahe
- 5 cm. kunyit
- 3 schijfjes laos
- 1 serehstengel
- 1 theelepel ketumbar
Bereiding:
Maak de vissen schoon en snijd deze in stukken. Meng het water met het zout en leg daar de stukken vis in voor 30 min. en laat ze daarna goed uitlekken. Snijd vervolgens de ingredienten voor de bumbu fijn en maal dit in de vijzel tot een pasta. Meng de bumbu met de santen, de asem en de gula djawa en kook dit zachtjes tot een dikke saus. Voeg de vis bij de saus en meng alles goed door elkaar. Rooster vervolgens de vis gaar en bruin boven een houtskoolvuurtje.