Blijf altijd op de hoogte!

Ontvang de nieuwste updates!

Arem-Arem

Gestoomde rijstrolletjes met gehaktvulling


IngrediŽnten:

- 750 gr. rijst
- 1 ltr. dikke santen
- 3 daun salam
- zout
- bananenblad

Vulling:

- 500 gr. rundergehakt
- 2,5 dl. dunne santen
- 5 sjalotjes
- 5 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 prei
- 1 schijfje laos
- 3 eetlepels olie
- zout

Bereiding:

Kook in een pan de dikke santen, rijst, daun salam en zout naar smaak tot de santen is geabsorbeerd. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de lomboks en prei in dunne reepjes. Schil en kneus de laos.

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes, knoflook, lomboks en laos ca. 3 min. Doe het gehakt erbij en laat het op een laag vuur koken tot het vocht uit het vlees is vrijgekomen. Draai het vuur hoog en roerbak tot het vocht is verdampt. Voeg de dunne santen en zout naar smaak toe en laat alles ca. 5 min. koken. Doe de prei erbij, vermeng alles goed en laat het op een laag vuur sudderen tot het vocht is verdampt. Laat de vulling afkoelen.

Spreid steeds ca. 3 eetlepels gekookte rijst uit op het midden van de gewassen bananenbladeren van ca. 20x15 cm, druk de rijst plat, verdeel daarop in de lengterichting in het midden ca.1 eetlepel van de vulling, rol dit alles op tot rolletjes en zet de uiteinden vast met cocktailprikkers. Stoom de rolletjes in ca. 1 uur gaar. Kan zowel warm als koud worden gegeten.

Arem-Arem