Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Arem-Arem Dua

Gevulde rijstrolletjes met pittig rundergehakt


Ingrediënten:

- 500 gr. rijst
- 300 gr. rundergehakt
- 1 ltr. dunne santen
- 2 daun salam
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olie
- bananenbladeren

Voor de vulling:

- 3 dl. dikke santen
- 6 sjalotjes
- 6 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 schijfjes laos
- 1 tomaat
- 1 eetlepel kencur
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de lomboks in ringen, pers de knoflook uit, snipper de sjalotjes fijn, ontvel en snijd de tomaat in blokjes en rasp de laos. Maak in de vijzel de kruiden fijn voor de vulling. Verhit de olie in een wok en fruit de kruidenpasta tot het geurig ruikt. Voeg dan het gehakt toe en schep alles goed door. Voeg de dikke santen toe, roer en kook tot de santen is geabsorbeerd. Haal de vulling van het vuur en laat het afkoelen.

Was de rijst goed en kook dit zachtjes samen met de dunne santen, zout en daun salam tot de santen volledig is opgenomen en de rijst gaar en zacht is. Laat de rijst uitlekken en afkoelen in een vergiet. Neem een stuk bananenblad. Doe hier 2 eetlepels rijst op, druk het plat zodat je een lange plak krijgt en leg hier 2 eetlepels vulling op. Rol het blad op. Het rijstrolletje moet ca. 2 cm. dik en 10 cm. lang zijn. Zet de uiteinden vast met cocktailprikkers. Ga zo door tot je alle rolletjes hebt gevuld. Stoom de rolletjes ca. 1 uur in een stoompan.

Arem-Arem Dua