Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kalio Hati

Gestoofd runderhart met kokosmelk en kruiden


Ingrediënten:

- 300 gr. runderhart
- 2 tenen knoflook
- 1 dl. dikke santen
- 1 schijfje laos
- 1 serehstengel
- halve theelepel kunyit
- 7 rode lomboks
- 1 schijfje djahe
- 1 ui
- zout

Bereiding:

Snijd het hart in grote dobbelstenen. Verwijder het harde gedeelte van de serehstengel en kneus de sereh. Snipper de lomboks, ui en knoflook fijn. Schil de laos en djahe en snijd ze ook fijn. Wrijf de lomboks, ui, knoflook, laos, kunyit, djahe en zout naar smaak fijn in de vijzel.

Doe de santen in een pan en meng er de fijngewreven kruiden door. Breng deze saus onder goed roeren zachtjes aan de kook. Doe er de serehstengel bij. Laat het zachtjes sudderen tot de saus gebonden is. Voeg dan het hart toe en laat het geheel ca. een uur zachtjes stoven zonder deksel op de pan, anders gaat het schiften. Als het gerecht te droog wordt een beetje water toevoegen. Serveer het gerecht warm zodra het hart gaar is.

Kalio Hati