Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kalio Hati Dua

Lever in een heerlijk gekruide kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 600 gr. runderlever
- 7 dl. santen
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 1 schijfje laos
- 1 cm. kunyit
- 1 schijfje djahe

Bereiding:

Kneus de serehstengel, snipper de sjalotten, knoflook en lomboks. Snijd de djahe, kunyit en laos fijn. Maak de lever goed schoon en snijd het in blokjes van 2 cm. Maal alle ingredienten voor de bumbu fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu 2 min. samen met de sereh en de djeruk purut. Doe de lever erbij en bak het 2 min. mee. Voeg de santen en zout toe en laat het zonder deksel sudderen tot de lever mals en de saus dik is. Verwijder de blaadjes en sereh voor het opdienen.

Kalio Hati Dua