Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Karedok

Groenten overgoten met pindasaus


Ingrediënten:

- 300 gr. haricots verts
- 1 komkommer
- 100 gr. tauge
- 4 rawits
- 2 cm. kencur
- sap van 1 citroen
- 8 eetlepels pindakaas
- half schijfje gula djawa
- stukje trassi
- zout

Bereiding:

Smelt de gula djawa. Snijd de boontjes in kleine stukjes. Spoel de tauge af met heet water en laat het uitlekken. Schil de komkommer en snijd het over de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd het in kleine blokjes. Wrijf de rawits met kencur en trassi fijn in de vijzel. Daarna de pindakaas, gula djawa, zout en citroensap erbij doen, alles door elkaar roeren tot een glad sausje. Doe het sausje bij de groenten in een kom. Goed door elkaar mengen totdat alle groenten onder de pindasaus zit. Geen water toevoegen, je krijgt vanzelf het vocht van de groenten als je het een poosje laat staan.

Karedok