Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Karedok Dua

Groentesalade overgoten met pindasaus


Ingrediënten:

- 1 komkommer
- 100 gr. tauge
- kwart krop sla
- rauwe emping
- geroosterde pinda's

Saus:

- 1 rode lombok
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kencur
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 theelepel asem
- 1 eetlepel water
- 2 theelepels suiker
- ketjap manis

Bereiding:

Bak de emping in hete olie en verkruimel het. Kneus de pinda's en snijd de lombok fijn. Snijd de komkommer in schijfjes of dobbelstenen. Blancheer de tauge kort onder stromend, heet water. Scheur de sla in de gewenste grootte. Meng de asem met het water. Maak van alle sausingrediënten een sausje in de blender. Is de saus te dik, voeg dan ketjap of water toe. Is hij te dun, voeg dan pindakaas toe. Schik de groentes op een schaal en lepel de saus er over heen. Bestrooi het gerecht met emping en pinda's.

Karedok Dua