Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Daging

Gestoofd rundvlees in kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 500 gr. magere runderlappen
- 4 uien
- 3 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 2 kemirienoten
- 2 schijfjes laos
- 2 theelepels ketumbar
- 1 schijfje kunyit
- 1 theelepel djinten
- 2 daun salam
- 4 daun djeruk purut
- halve theelepel peper
- 25 gr. santen
- 3 eetlepels olie
- zout

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien en knoflook fijn en snijd de lomboks in schuine ringen. Kneus de serehstengel. Maak de uien, knoflook, lomboks, kemirienoten, laos, ketumbar en kunyit fijn in een vijzel tot je een pasta hebt. Meng de djinten er door. Verhit de olie in een wok en fruit de pasta en de sereh hier in. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin in de kruiden. Voeg de daun salam, djeruk purut, peper en zout naar smaak en zoveel kokend water toe dat het vlees net onder staat. Laat het vlees in ongeveer 1,5 uur zachtjes gaarstoven. Los tegen het eind van de gaartijd de santen op in de saus en roer alles goed door.

Kari Daging