Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Ikan

Kerrie van vis in kokosmelk


Ingrediënten:

- 700 gr. gerookte schelvis
- 3 dl. santen
- 1 ui
- 1 tomaat
- 2 groene lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels azijn
- halve theelepel djahe
- halve theelepel kunyit
- 2 sliertjes saffraan
- zout

Bereiding:

Snijd de lomboks fijn en pers de knoflook. Ontvel de tomaat en snijd het in blokjes. Giet de azijn bij de saffraan, djahe en kunyit. Laat dit 30 min. rusten. Pel en snipper de ui fijn en fruit de ui en knoflook in de olie. Voeg de azijn, santen en de tomaat toe. Breng het geheel aan de kook. Doe het vuur zacht en voeg de vis en lomboks toe. Leng de saus, indien nodig, tijdens het koken nog aan met een beetje water. Laat het zachtjes koken (10 tot 15 min.) tot de vis gaar is. Breng het geheel op smaak met zout.

Kari Ikan