Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Kambing

Gesmoord geitenvlees in kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. geitenvlees
- 250 gr. Base Gede
- 1 theelepel ketumbar
- 7 kardemompitten
- 1 serehstengel
- 1 eetlepel azijn
- 3,5 dl. water
- 5 dl. santen
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Verwijder de botjes van het vlees en snijd het in blokjes. Maak in de vijzel de ketumbar en kardemompitten fijn. Kneus de serehstengel met de stamper van de vijzel. Doe het vlees in een ruime pan en voeg er zoveel water aan toe dat de blokjes net onder staan. Breng dit zachtjes aan de kook en giet het vervolgens af.

Verhit de olie in een wok en fruit de base gede samen met de ketumbar tot het begint te geuren. Voeg nu het geitenvlees, azijn, kardemom, sereh en het water toe. Breng dit aan de kook en laat het sudderen tot er nog een kwart van het vocht in zit. Voeg dan de santen toe en laat het geheel sudderen tot het vlees heerlijk mals is.

Kari Kambing