Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Telor

Eieren in kruidige kokosmelksaus

Kari Telor | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de mobiele website


Ingrediënten:

- 10 eieren
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel kunyit
- halve theelepel laos
- halve theelepel djahe
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 4 dl. santen
- 2 daun salam
- 3 lente-uien

Bereiding:

Snipper de ui en de lente-uien, pers de knoflook, pof de kemirienoten en stamp ze fijn. Kook de eieren hard en pel ze. Halveer 8 eieren in de lengte en snijd er 2 in kleine stukjes. Wrijf in een vijzel alle overige ingredienten tot een pasta, behalve de daun salam, santen en de lente-uitjes.

Verhit olie in een wok en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de pasta gedurende 3 min. Voeg de santen en de daun salam toe. Laat alles enkele min. zachtjes doorkoken. Leg de gehalveerde eieren in de saus en laat alles op een klein vuurtje staan tot de saus een kwart is verdampt. Schep daarna heel voorzichtig de fijngemaakte eieren door de saus. Doe alles in een voorverwarmde schaal en strooi de lente-uitjes erover.

Kari Telor