Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Kari Terong
Aubergine gestoofd in een kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 grote aubergine
- 2,5 dl. dunne santen
- 1 theelepel asem
- 2 eetlepels water
- 2 daun salam
- zout
- zwarte peper
Bumbu:
- 2 rode lomboks
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 serehstengel
- 1 theelepel kencur
- 1 schijfje djahe
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
Bereiding:
Snijd de uien, lomboks, knoflook, sereh en de djahe fijn. Snijd de aubergine in blokjes of plakken. De bumbu fijnmaken in een vijzel en fruiten in wat olie tot geurig. Meng de asem met het water, voeg dit en de daun salam toe aan de bumbu. Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat het sudderen tot het gaar is. Afmaken met zout en peper naar smaak en eventueel nog wat citroensap.
Kari Terong