Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Terong

Aubergine gestoofd in een kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 grote aubergine
- 2,5 dl. dunne santen
- 1 theelepel asem
- 2 eetlepels water
- 2 daun salam
- zout
- zwarte peper

Bumbu:

- 2 rode lomboks
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 serehstengel
- 1 theelepel kencur
- 1 schijfje djahe
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten

Bereiding:

Snijd de uien, lomboks, knoflook, sereh en de djahe fijn. Snijd de aubergine in blokjes of plakken. De bumbu fijnmaken in een vijzel en fruiten in wat olie tot geurig. Meng de asem met het water, voeg dit en de daun salam toe aan de bumbu. Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat het sudderen tot het gaar is. Afmaken met zout en peper naar smaak en eventueel nog wat citroensap.

Kari Terong