Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kelia Sumatera

Gekruide riblappen met aardappels en saus


Ingrediënten:

- 1 kg. riblappen
- 4 uien
- 8 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 8 kemirienoten
- 10 nieuwe aardappeltjes
- 4 schijfjes djahe
- 1 serehstengel
- 1 eetlepel ketumbar
- 2 theelepels djinten
- halve theelepel kunyit
- halve theelepel trassi
- 5 dl. dunne santen
- 2 daun djeruk purut
- 3 eetlepels olie
- zout

Bereiding:

Kneus de ketumbar. Snijd het vlees in blokjes. Pel de ui en knoflook, schil de djahe en hak alles grof. Verwijder het harde gedeelte van de sereh en hak de sereh grof. Stamp de uien, knoflook, djahe en sereh tot pasta in een vijzel. Verwarm de olie in een pan en bak het vlees aan alle kanten even aan. Leg het vlees daarna op een bord. Fruit al roerende de bumbu 5 min. in de gebruikte olie. Voeg de ketumbar, djinten, kunyit en trassi toe en fruit ze even mee.

Giet de santen erbij, voeg de djeruk purut toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 min. zachtjes koken en roer het even door. Snijd intussen de lomboks fijn, verwijder eventueel het zaad en voeg de lomboks aan de saus toe. Maak de kemirienoten fijn en roer het door de saus, breng het op smaak met zout. Doe het vlees terug in de pan en laat het afgedekt 1,5 uur op laag vuur stoven tot het vlees heel zacht is. Voeg indien nodig extra santen of water toe tijdens het koken. Schil de aardappeltjes en laat ze ook mee pruttelen tot ze gaar zijn en de saus dik is.

Kelia Sumatera