Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Asem Pedis

Ribbetjes met paprika in een pittige, zure saus


Ingrediënten:

- 1 kg. ribbetjes
- 3 halve paprika's
- 2 tomaten
- 2 citroenen
- 1 madame jeanette
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 1 schijfje djahe
- 1 schijfje laos
- 2 runderbouillonblokjes
- water
- suiker

Bereiding:

Gebruik drie kleuren paprika's. Schil de djahe en snijd het fijn. Pers de citroenen uit, snijd de paprika's en tomaten grof en laat de madame jeannette heel. Snijd het vlees in stukken. Uien, knoflook, djahe en de bouillonblokjes fijnmalen in de vijzel. Doe het vlees in de pan met het kruidenmengsel, sereh, djeruk purut, daun salam, laos en het citroensap. Zet het vuur hoog en schep het vlees om. Doe de tomaten, paprika en zoveel water erbij totdat het vlees onder staat, breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en leg de peper op het vlees. Leg het deksel schuin op de pan en af en toe roeren tot het vlees gaar is. Breng het geheel op smaak met suiker en zout.

Let op: De peper moet wel heel blijven ander is het echt pedis. Verwijder de peper voor het opdienen. Lekker met rijst, papeda en sayur tumis of lalap.

Asem Pedis