Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Iga Babi Tauge

Gemarineerde, gebakken ribbetjes met tauge


Ingrediënten:

- 1 kg. spareribs
- 150 gr. tauge
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1,5 theelepel djahe
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal oelek
- kwart theelepel nootmuskaat
- zout
- peper

Bereiding:

Pers de knoflook. Snijd de ribbetjes zo in stukken, dat je aan 1 stuk twee ribben hebt. Snijd 1 ui grof en de andere heel fijn. Meng de stukken rib met de grove ui, knoflook, djahe, sambal, zout, peper, nootmuskaat en de ketjap. Laat het vlees 1 uur marineren in de kruiden. Bak ze dan knapperig bruin en leg ze op een schaal. Fruit intussen de fijne ui met de uitgelekte tauge, zout en peper naar smaak. Fruit de tauge kort, het moet knapperig blijven. Leg de tauge op de ribbetjes en serveer met witte rijst.

Iga Babi Tauge