Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Buncis

Sperziebonen in kokosmelk met kerrie

Kari Buncis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. sperziebonen
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 2 tomaten
- 2 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 1 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 2 dl. bouillon
- 20 gr. santen, blok
- 1 eetlepel kerrie
- gula djawa naar smaak
- stukje trassi
- 4 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de lomboks in ringen, snipper de ui en pers de knoflook. Halveer de sperziebonen en blancheer ze. Snijd de tomaten in partjes. In de vijzel ui, knoflook, gula djawa, trassi en de lomboks fijn wrijven tot je een pasta hebt en roer de kerrie er door. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de pasta samen met de sereh, daun salam en de djeruk purut tot het lekker begint te ruiken. Voeg dan de tomaten en de boontjes toe. Vervolgens de bouillon erbij doen en het geheel aan de kook brengen. Tenslotte de santen toevoegen en het geheel even doorroeren tot de santen is gesmolten.

Kari Buncis