Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ketimun Bakar

Gevulde komkommer met gehakt uit de oven


Ingrediënten:

- 300 gr. rundergehakt
- 1 komkommer
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 lombok
- halve theelepel zout
- boter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een lage ovenschaal in met boter. Was de komkommer en snijd de uiteinden af, snijd het over de breedte in 4 stukken en schep de zaadjes eruit. Pel de ui en knoflook en snipper ze heel fijn. Was de lombok en snijd het in smalle ringen. Meng het gehakt met ui, knoflook, lombok en zout. Vul de stukken komkommer met het gehakt en zet ze in de ovenschaal. Giet er een klein laagje water bij. Bak de gevulde komkommers in 20 min. in het midden van de oven. Lekker met witte rijst.

Ketimun Bakar