Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ketjapsaus Empat

Zoete, pittige ketjapsaus voor bij de sateh


Ingrediënten:

- 2 sjalotten
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 2 tenen knoflook
- 1 dl. dikke ketjap manis
- half schijfje gula djawa
- 1 eetlepel limoensap
- zout

Bereiding:

Snijd de sjalotten in dunne, halve ringetjes. Zout de sjalotten en laat er 10 min. het vocht uittrekken. Druk ze even uit in een zeef. Halveer de lomboks en snijd ze in schuine ringen. Snijd de knoflook in halve, dunne plakjes. Rasp de gula djawa fijn. Meng deze met een snuf zout en de ketjap goed samen in een kom. Doe er de uitgelekte uienringen, de lombok en de plakjes knoflook bij. Voeg een eetlepel limoensap toe en roer nogmaals goed door. Laat de saus minstens een half uurtje op smaak komen. Serveer hem bij sateh, in plaats van pindasaus.

Ketjapsaus Empat