Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ketoprak Tahu

Koude salade van tofu en tauge met een pittige saus

Ketoprak Tahu | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. tauge
- 5 dl. olie
- 1 tahu
- 2 uien
- selderie

Saus:

- 2 dl. ketjap
- 1 dl. water
- 3 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 4 eetlepels azijn
- 3 theelepels suiker
- gefruite uitjes
- zout

Bereiding:

Snijd de tahu in dobbelsteentjes. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de olie, frituur de tahublokjes lichtbruin en laat ze uitlekken. Fruit de uien krokant en laat ook deze uitlekken. Blancheer de tauge met heet water en laat het uitlekken. Was de selderie en hak deze zeer fijn. Doe de tauge op een platte schaal en garneer met de tahu, selderie en gebakken uitjes.

Saus:

Snijd de knoflook en lomboks heel fijn. Doe dit in een pan en voeg de overige ingredienten, behalve de gefruite uitjes, toe en zet dit op het vuur. Laat het geheel 5 min. pruttelen. Giet de saus over in een schaal en laat het afkoelen. Strooi de uitjes er over en giet het royaal over de ketoprak.

Ketoprak Tahu