Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Klepon Ubi

Balletjes van zoete aardappel gevuld met Javaanse suiker


Ingrediënten:

- 250 gr. zoete aardappel
- 100 gr. ketanmeel
- 5 eetlepels warm water
- pandanpasta
- 50 gr. gula djawa
- 75 gr. geraspte kokos
- mespunt zout

Bereiding:

Schil de aardappelen, kook tot ze gaar zijn en stamp ze fijn. Voeg het ketanmeel, water en enkele druppels pandanpasta toe en kneed dit tot een dik deeg. Schep met een eetlepel een beetje van het deeg, vorm er een balletje van, druk er een gaatje in met je vinger en vul het met gula djawa. Doe het gaatje dicht. Maak van dit deeg allemaal balletjes. Stoom de kokos, gemengd met een mespunt zout, ca. 15 min. in een stoompan en spreid dit uit over het aanrecht. Zet ondertussen een ruime pan met water op en laat het zacht koken. Gooi de balletjes in het water, zodra ze gaan drijven zijn ze gaar. Haal ze uit het water en rol ze door de kokos.

Klepon Ubi