Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Kembang Kol Goreng
Gebakken bloemkool met spekreepjes
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 100 gr. gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 maggiblokje
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Snipper de lomboks. Verdeel de bloemkool in roosjes, was de roosjes en blancheer ze in kokend water. Snijd de knoflook en ui fijn. Bak de spekreepjes in hete olie. Daarna de knoflook, lomboks en de uien toevoegen. Ook even aanbakken en daarna de bloemkoolroosjes toevoegen. Goed omscheppen en tegelijkertijd het maggiblokje over de bloemkoolroosjes verkruimelen en de suiker overheen strooien. Als de roosjes aangebakken zijn is het gerecht klaar en kan het warm worden opgediend.
Kembang Kol Goreng