Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kembang Kol Goreng

Gebakken bloemkool met spekreepjes


Ingrediënten:

- 1 bloemkool
- 100 gr. gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 maggiblokje
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Snipper de lomboks. Verdeel de bloemkool in roosjes, was de roosjes en blancheer ze in kokend water. Snijd de knoflook en ui fijn. Bak de spekreepjes in hete olie. Daarna de knoflook, lomboks en de uien toevoegen. Ook even aanbakken en daarna de bloemkoolroosjes toevoegen. Goed omscheppen en tegelijkertijd het maggiblokje over de bloemkoolroosjes verkruimelen en de suiker overheen strooien. Als de roosjes aangebakken zijn is het gerecht klaar en kan het warm worden opgediend.

Kembang Kol Goreng