Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Babi Cin Tiga
Babi Ketjap Pedis
Dasar Untuk Ayam
Pecel Telor Dua
Sambal Trassi
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Kolak Pisang
Warm drankje van gula djawa met banaan
Ingrediënten:
- 2 bakbananen
- 1 daun pandan
- half blok santen
- 1,5 theelepel zout
- 100 gr. gula djawa
Bereiding:
Snijd de bananen in stukken, overdwars in schuine plakjes en niet te dik. Doe de gula djawa in een pannetje met 2 dl. water, laat het oplossen onder voortdurend roeren. Stoof het gula djawasausje met de banaan, zout en de pandan op een laag vuurtje. De bananen moeten ca. 1 vingerkootje onder de saus liggen. Smelt, zodra het kookt, de santen erin onder voortdurend roeren. Laat alles nog 5 min. zachtjes doorkoken met de deksel schuin op de pan, deksel niet helemaal erop leggen in verband met schiften.
Kolak Pisang