Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Koningskroon

Luchtige taart in lagen met rum en jam


Ingrediënten:

- 180 gr. bloem
- 6 à 7 eieren
- 1 theelepel zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 gr. suiker
- 3 dl. melk
- halve theelepel creme of tartar
- 75 cc. olie
- jam
- banketbakkersroom
- rum

Bereiding:

Mix het eiwit met een halve theelepel zout en voeg langzaam, beetje bij beetje, 125 gr. suiker toe, mix het tot het beslag goed dik is. Klop het eigeel met de rest van de suiker stijf, voeg daarna de rest van het zout toe evenals de bakpoeder, de creme of tartar, de vanillesuiker, olie en de melk. Zeef de bloem en klop het erdoor. Meng het eiwitmengsel heel voorzichtig door het eigeelmengsel. Doe het beslag in een springvorm en bak het op 180 graden voor 1 uur. Snij de cake, als de cake afgekoeld is, twee keer overdwars door. Smeer tussen de lagen banketbakkersroom en jam. Sprenkel op de bovenste laag rum en smeer er een laagje banketbakkersroom op. Versier tot slot de taart.

Koningskroon