Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kayu Manis

Luchtige kaneelcake


Ingrediënten:

- 180 gr. boter
- 150 gr. basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eieren
- 225 gr. zelfrijzendbakmeel
- zout
- creme of tartar
- 2 theelepels kaneel
- 125 ml. melk
- gebruik je ongezouten boter, dan ook zout toevoegen

Toplaag:

- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel gesmolten boter

Bereiding:

Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verwarm de oven 10 min. voor op 170 graden. Bekleed een springvorm van 20 cm. met bakpapier. Splits de eieren. Klop de eiwitten met wat creme of tartar en zout stijf. Klop de boter met de suiker tot een witte romige massa. Klop dan de eidooiers één voor één er door. Zeef de bloem en het kaneel bij de geklopte boter en zorg dat alles goed is vermengd. Daarna in twee keer de melk er door kloppen. Spatel voorzichtig de eiwitten hierdoor en doe het beslag in de vorm. Bak de cake op 170 graden in 1 uur gaar. Controleer met een satehstokje of de cake gaar is. Laat de cake in de vorm voor 15 min. afkoelen en stort hem dan voorzichtig op een rek en laat hem volkomen koud worden. Meng de ingrediënten voor de toplaag door elkaar en smeer dit uit over de koude cake. Voeg meer poedersuiker toe als het glazuur te dun is. Laat weer afkoelen en klaar om te serveren.

Kue Kayu Manis