Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kukus

Gestoomde cassavecakejes met kokos


Ingrediënten:

- 400 gr. cassave
- 100 gr. suiker
- 2 eetlepels maizena
- 120 ml. santen
- 2 daun pandan
- beetje zout
- ca. 100 gr. geraspte kokos
- kwart theelepel zout

Bereiding:

Rasp de cassave. Stoom de kokos met het zout ca. 5 min., laat dit dan afkoelen. Knijp al het vocht uit de cassave en meng de cassave met de suiker, maizena, santen en een mespuntje zout. Meng dit goed. Vet de gaatjespan van de stomer in met wat olie. Doe hier het cassavemengsel in met de daun pandan erboven op. Stoom dit ca. 25 min. tot het gaar is. Haal dan de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen. Verwijder de daun pandan. Snijd dit in een gewenste vorm en rol door de geraspte kokos.

Kue Kukus