Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Lapis Asli

Kruidige koek gemaakt in laagjes


Ingrediënten:

- 450 gr. boter
- 200 gr. basterdsuiker
- 3 theelepels vanillesuiker
- 150 gr. bloem
- 17 eidooiers
- 9 eiwitten
- 4 gr. kruidnagelpoeder
- 6 gr. kaneel
- 5 gr. nootmuskaat
- 5 gr. foelie
- 4 gr. kardemompoeder
- snufje zout

Bereiding:

Maal de foelie tot poeder. Roer de boter met de suiker glad en glanzend. Roer de eidooiers een voor een door het boter en suikermengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel door het botermengsel. Voeg gezeefde bloem toe met een snufje zout en verdeel in twee kommen. Meng de specerijen door een van de mengsels. Verwarm de oven tot 125º à 140º C., een te warme oven maakt de koek taai. Vet een springvorm in met een beetje boter. Schep een dun laagje in de vorm en bak tot gaar, koel een beetje af en doe er laagje van het tweede beslag erop. Ga zo door tot al het beslag op is. De bovenste laag moet traditioneel donker zijn.

Als de oven een grill heeft, rooster de spekkoek met de grill op de hoogste stand ongeveer 3 min.. Gebruik lepels van dezelfde grootte, om lagen te krijgen van gelijke dikte. Sommige recepten vervangen 10 gr. van het meel met rode rijstmeel.

Kue Lapis Asli