Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Lapis Empat

Gestoomde koek in laagjes


Ingrediënten:

- 2,5 kop bloem
- halve kop maizena
- 1 eetlepel rijstebloem
- 1,5 kop suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 5,5 kop santen
- mespuntje zout
- rode en groene kleurstof

Bereiding:

Meng dit alles, op de kleurstof na, goed door elkaar tot er geen klonters meer zijn. Doe de helft van het mengsel in een kom met wat rode of groene kleurstof. Doe in de rijststomer een vorm, bekleed met bakpapier of een heel dunne theedoek. Water in de rijststomer moet goed doorkoken en controleren of er genoeg water in zit, dat het niet droogkookt. Beginnen met een witte laag. Eerst giet men met een soeplepel (opschep) een deel van het witte beslag in de vorm in de stomer en laat dit gaar worden. Het ziet er dan glazig uit. Daarna met groen verder. De lagen niet al te dik maken, maar ook niet al te dun. Iedere keer wachten tot de lagen er glazig uitzien, anders is het niet gaar. Kue lapis koud laten worden voordat je het eet.

Kue Lapis Empat