Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Adas

Gestoofde kip in kruidige saus


Ingrediënten:

- 1 kip
- 2 eetlepels citroensap
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 venkelknol
- 5 cm. djahe
- halve theelepel djinten
- 1 serehstengel
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels peterselie
- 2 dl. water

Bereiding:

Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het citroensap. Snijd de uien, knoflook en lombok fijn. Snijd de venkel in dunne repen. Maak voor de bumbu de uien, knoflook, djahe, djinten, lombok en sereh fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit in een wok de olie en fruit de bumbu ca. 3 min. Voeg dan het water, fijngesneden venkel, peterselie en de kip toe. Laat het geheel zachtjes verder stoven totdat de kip gaar en de saus ingedikt is.

Ayam Adas