Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Mangkok

Gestoomde cakejes met kokos

Kue Mangkok | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 2 glazen patentbloem
- 1,5 glas geraspte kokos
- 1,5 glas basterdsuiker
- ca. 1,5 glas sprite op kamertemperatuur
- zakje vanillesuiker
- 2,5 theelepel bakpoeder
- theelepel zout
- olie

Bereiding:

Alles goed door elkaar mengen tot je een glad beslag hebt, niet te dun en niet te dik. Zet een stoompan klaar op het vuur en laat het water koken. Smeer kue mangkok vormpjes in met een beetje olie en vul ze tot net iets onder de rand met een beetje van het mengsel. Wikkel de deksel van de pan in een theedoek en knoop het dicht. Zet de vormpjes in de pan en stoom ze in ca. 30 min. gaar. Haal de deksel niet van de pan voordat de tijd om is. Hoe dunner het vormpje, hoe beter het lukt. Leverpasteiblikjes zijn prima. Zorg er wel voor dat er voldoende water in de pan zit zodat het niet droog kookt.

Kue Mangkok