Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Pandan

Groene pandancake


Ingrediënten:

- 8 eieren
- 155 gr. basterdsuiker
- 4 eetlepels olie
- 1 theelepel vanille-essence
- paar druppels pandanpasta
- 2,4 dl. santen
- 125 gr. zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel gist

Bereiding:

Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker, olie en vanille-essence in een kleine kom tot het een goed geheel is. Voeg daarna pandanpasta en de santen toe en klop dit nog even goed door. Zeef het zelfrijzend bakmeel 3 keer in een grote kom, maak er een kuiltje in en klop het eimengsel er goed doorheen. Klop in een aparte kom de eiwitten schuimig. Voeg de gist toe en lop het tot het mengsel stevig is geworden. Klop dit mengsel in 2 gedeelten door het eidooiermengsel. Voeg dit mengsel in een springvorm (20 cm.), de vorm niet invetten. Zorg dat er geen luchtbellen in het mengsel zijn. Warm de oven voor op 175 graden. Bak de cake in ca. 45 min. Als het goed is afgekoeld, dan pas uit de oven halen.

Kue Pandan