Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Pisang Kelapa

Taart van bananen, amandelen en kokos


Ingrediënten:

- 90 gr. roomboter
- 50 gr. basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-essence
- 1 eidooier
- 200 gr. bloem
- 75 gr. amandelen
- beetje zout (als je ongezouten boter gebruikt)

Vulling:

- 200 gr. geraspte kokos
- 150 gr. suiker
- 2 eieren
- 2 bananen

Glazuur:

- 100 gr. poedersuiker
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels melk
- paar druppels rode kleurstof

Bereiding:

Stamp de amandelen fijn. Snijd de bananen klein. Roer de boter, suiker, vanille en het zout romig. Doe de eidooier er bij en roer weer flink door. Meng de gezeefde bloem en de amandelen er door en roer tot een stevig deeg ontstaat. Is het te droog, doe er dan iets water bij. Het deeg moet als een bal van de kanten loslaten. Deel het deeg in tweeën en rol één deel, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een ronde lap. Vul hier mee een ingevette vorm. Ook de randen bekleden.

Roer voor de vulling de kokos, de eieren, de suiker en de bananen door elkaar en leg dit in de bakvorm. Druk goed aan. Rol de andere helft van het deeg uit en leg dit in de vorm op de vulling. Druk de randen goed aan. Bak de taart op 180 graden ongeveer 50 min. (afhankelijk van de bakvorm). Laat de taart helemaal afkoelen. Maak het glazuur door de suiker, de gesmolten boter, de melk en de kleurstof met elkaar te vermengen. Roer tot een gladde stroop ontstaat. Strijk dit over de afgekoelde taart en bestrooi hem met geraspte kokos.

Kue Pisang Kelapa