Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Pukis

Half ronde cakejes met kokosmelk


Ingrediënten:

- 2 theelepels gist
- 2 eetlepels fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels bloem
- halve dl. water
- 1 dl. dunne santen
- 2 eieren
- 75 gr. fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- mespuntje zout
- 125 gr. bloem
- halve theelepel bakpoeder
- halve dl. melk
- 50 gr. roomboter
- pukis-vorm of alternatieve cakejesvorm om in te bakken

Bereiding:

Smelt de roomboter. Roer in een kom de gist met de twee eetlepels suiker, de 2 eetlepels bloem en het water door elkaar. Laat dit afgedekt op een warme plaats rijzen. Verwarm de kokosmelk tot lauwwarm en laat het afkoelen. Klop in een kom de eieren met de 75 gr. suiker en de vanillesuiker met een handmixer tot een luchtig, bleek mengsel. Voeg het zout, de 125 gr. bloem, het bakpoeder, het gistmengsel en de melk toe en klop alles op een lage stand door elkaar. Voeg al kloppend geleidelijk de afgekoelde kokosmelk aan het beslag toe, gevolgd door de gesmolten boter, tot het goed vermengd en glad is. Laat het beslag afgedekt 30 min. rusten. Verhit de pukis-vorm op halfhoog vuur, vet de holletjes goed in met boter en vul ze tot driekwart met het beslag. Zet een deksel op de pan en bak de cakejes op halfhoog vuur tot de bovenkant droog is. (voor 12 grote cakejes)

Kue Pukis