Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Sarang Semut

Luchtige karamelcake

Kue Sarang Semut | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. suiker
- 250 ml. warm water
- 100 gr. boter
- 250 gr. bloem
- 180 gr. gecondenseerde melk
- 6 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille-essence
- 16 gr. bakpoeder
- zout

Bereiding:

Vet een bakvorm in en strooi bloem in de vorm. Verwarm de oven 10 min. voor op 100 graden C. Als je een springvorm neemt, bekleed die dan met bakpapier. De vorm gaat anders lekken, omdat het beslag dun is.

Verwarm de suiker in een pan met dikke bodem totdat de suiker gesmolten is en bruin van kleur (donkere karamel zorgt voor een donkere cake, te donker smaakt bitter). Roer het warme water beetje bij beetje door de hete karamel (pas op voor spatten). Roer tot alle karamel in het water is opgelost. Smelt de boter in de warme karamel en laat afkoelen. Zeef het meel met zout en kaneel. Roer de karamel door het meel, meng alles goed. Klop de eieren met de melk en vanille schuimig en roer dit voorzichtig door het meel/karamelmengsel. Roer dan het bakpoeder door het deeg en schenk het in de vorm. Zet de vorm in de oven en bak de cake eerst 40 min. op 100 graden, daarna 60 min. op 150 graden. Test of de cake gaar is. Laat in de vorm afkoelen en stort de cake dan op een rooster.

Kue Sarang Semut